0672 211-258, 0620/349-7567 teszveszkucko[kukac]gmail.com Pécs, Szent Mór u. 5. Bejárat a József utcai kapun
Kapcsolat

Tesz-Vesz Kuckó

TESZ-VESZ KUCKÓ CSALÁDI BÖLCSŐDE

 

Ez a szolgáltatásunk 2007 tavasza óta, mint családi napközi, majd 2017.01.01-től családi bölcsődeként működik, s elsősorban a 18 hónapostól 3 évesig, (de felmentés esetén 4-5 korú) gyermekek ellátást végzi. A bevezetett új köznevelési törvény szerint a 2015-2016. nevelési évtől az óvodába járás három éves kortól kötelező:

„A 2015-2016. nevelési évben a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt.

A jegyző – az egyházi és magán fenntartású intézmények esetében a fenntartó – a szülő kérelmére és az óvodavezető, valamint a védőnő egyetértésével, a gyermek jogos érdekét szem előtt tartva, az ötödik életév betöltéséig felmentést adhat a kötelező óvodai nevelésben való részvétel alól, ha a gyermek családi körülményei, képességeinek kibontakoztatása, sajátos helyzete indokolja. „ (Részletes tájékoztatást a köznevelési törvényben találhatnak.)

Ezért családi bölcsődénkben 2015 szeptemberétől, ha a gyermek elmúlt 3 éves, csak a felmentett gyermekeket tudjuk fogadni 5 éves korukig.

Nyitva tartásunk: reggel 8-16 óráig, de ettől eltérő időpontban is, előre egyeztetés után vállaljuk a gyerekfelügyeletet.

Félnapos felügyelet esetén 8-12:30-ig lehet itt maradni.

Napi 4-szeri étkezést kínálunk: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna és nem is akármit! Figyelembe vesszük az egészséges táplálkozás és az életkornak megfelelő szempontokat és főként bio-, ill. teljes értékű helyben készített ételeket varázsolunk a gyermekek asztalára. Az étkeztetés a gyermekek szükségleteihez igazodik.

Táplálék allergia esetén a szülőkkel és dietetikussal való egyeztetés után tudjuk a szülők igényeit kielégíteni.

Részvételi lehetőség a játszóház programjain: a beíratott gyermekeknek heti 1 zenekuckó ingyenes.

Kedvezmény a játszóház egyes programjaira.

Sok játszás, mozgás, szabadban való tartózkodási lehetőség a ház biztonságos zárt udvarán, alkalmanként játszóterezés, sok jókedv, vidámság és szórakozás.

Tapasztalt gondozók és szakképzett foglalkoztatók állnak a gyermekek rendelkezésére.

Igény szerinti beszoktatás.

Családias körülmények, kis létszám.

Esztétikus, biztonságos környezet, vonzó játékok, eszközök, rugalmas szolgáltatás.

Gyermekszerető gondoskodás, kapcsolattartás a szülőkkel.

GYERMEKFELÜGYELET

Kedves Szülők!

Bizonyos napokon, pl. amikor az óvodában szünet van, vagy egyéb elfoglaltságaitok miatt nem tudjátok a gyerkőcöt elhelyezni, lehetőség van beiratkozás nélküli gyerekfelügyeletet is igénybe venni, a családi bölcsőde üres férőhelyein. Ezt mindenképpen lehetőleg 2 nappal korábban jelezni kell, s ugyan úgy érvényes a beszoktatás szabálya, azaz idegen gyermeket, aki még nem járt sehová közösségbe beszoktatás nélkül nem tudunk befogadni! Aki szeretné ezt a szolgáltatást időszakosan igénybe venni, mindenképpen jöjjön el többször, s utána látjuk, hogy a gyermeket itt lehet-e hagyni. Ez a szolgáltatás azonban nem támogatott, így magasabb árakon érhető el, az árainkat megtaláljátok a honlapunkon.

A gyermekek létszáma itt is korlátozott, ezért kérjük mindenképpen előzetesen telefonon, vagy személyesen érdeklődjetek! Köszönjük!

KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSUNK A JÁTSZÓHÁZ

Jelenleg a családi bölcsiseink nyugalma érdekében, csak szerdán 10:00-kor kezdődő zenekuckós foglalkozásunk nyitott, ami után még fél óra játékidő áll a külsős gyermekek rendelkezésére. Érdeklődőknek telefonon előre egyeztetett idő után továbbra is szabad betekintést engedünk a  napi életünkbe, s szívesen adunk tájékoztatást.

A játszóház hétvégeken gyerekzsúrok és születésnapi partik megtartására bérelhető!

Nyaranta óvodás és iskoláskorú gyermekeknek nyári napközis táborokat szervezünk.

ÉS MINDEZ MENNYIBE KERÜL?

A családi bölcsőde szolgáltatást az állam is részben támogatja. A fennmaradó üzemeléshez szükséges költségeket (személyi-, rezsi-, eszköz-, játék-, stb.) magunknak kell előállítani.

Alapítványunk azon fáradozik, hogy akár külső támogatók (pl. cégek), önkormányzat, pályázatok, egyéb források megtalálása révén a szülők (főként a rászoruló szülők) válláról az anyagi terhet levenni igyekezzen. Köszönjük mindazoknak, akik ebben minket támogatnak!

Klikk az árakra

Copyright © 2015 TeszVeszKuckó